Paul Landhaus Grüner Veltliner

Landhaus Paul sijaitsee Golsin kylässä, joka tunnetaan Burgenlandin alueen viininvalmistuksen sydämenä Itävallassa. Talo rakennettiin 1950-luvulla viininvalmistuksen pioneerin, Paul Schmelzerin, itsensä toimesta. Jo 1960-luvulla talossa tuotettiin erittäin laadukkaita viinejä, kuten ”Trockenbeerenauslesen” -nimellä tunnettua itävaltalaista makeaa viiniä. Tänä päivänä Landhaus Paulin pyörittämisestä huolehtivat Paul Schmelzerin lapsenlapset.

Etiketin etupuolella kuvattu aasi kantaa kahta merkitystä. Kreikkalaisessa mytologiassa aasi oli jumala Dionysoksen uskollinen ratsu ja symboloi elämäniloa sekä nautinnonhetkiä. Toisaalta, ”Neusiedlersee” kansallispuisto on nykyään yksi niistä harvoista paikoista, jossa harvinainen valkoinen aasi vielä elää suojassa.

Tuotetiedot

KalaKasvisruokaSeurustelujuomaAperitiivi
Maa: Itävalta
Tuontantoalue: Burgenland
Tuottaja: Landhaus Paul
Rypäle/rypäleet: Grüner Veltliner
Vuosikerta: 2022
Sokeri: 5,2 g/l
Happo: 5,7 g/l
Alkoholi: 12 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Väri: Oljenkeltainen
Tuoksu: Raikas, kompleksinen, yrttinen
Maku: Makuprofiili on moniulotteinen ja hienostunut, mausteisuus on houkutteleva ja hedelmäisyys tiivis. Maku on erinomaisesti tasapainotettu ja jälkimaku on pitkä.
Ruokasuositukset: Kala, Kasvisruoka, Seurustelujuoma, Aperitiivi
Lataa PDF:nä

Landhaus Paul

Burgenland pieni Itävallan osavaltio missä tuotetaan erittäin laaadukkaita viinejä

Tutustu tuottajaan →