Nino Franco Rustico Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut

Nino Francon vanhoista viiniköynnöksistä pistokkain lisätyt Glera-köynnökset sijaitsevat DOCG Valdobbiadenen ja Coneglianon kukkuloilla, joiden arvokas maaperä sisältää vaaleanpunaista dolomiittia.

Korkeaan laatuun tähdäten rypäletertut valikoidaan käsin, ja moderni lämpökontrolloitu teknologia takaa, että rypäleiden kallisarvoiset aromit säilyvät lopputuotteseen eli pullotettuun laatuproseccoon saakka. Viinien toinen käyminen tapahtuu talven aikana Charmat-metodilla.

Viinin runsas hedelmäinen tuoksu muistuttaa William-päärynää ja valkoisia kukkia, ja herkkää makumaailmaa tukee sivaltavan raikas hapokkuus. Elegantin ja tiiviin kokonaisuuden viimeistelee jälkimaussa tuntuva mineraalisuus.

Viini on raikkaudessaan ja tiiviydessään ehdottomasti proseccojen aatelia. Se on laadukas aperitiivi sekä pikkusuolaisten  kumppani.

Tuotetiedot

AperitiiviKasvisruokaTapasSeurustelujuoma
Maa: Italia
Tuontantoalue: DOCG Valdobbiadene
Tuottaja: Nino Franco
Rypäle/rypäleet: Glera
Sokeri: 10g
Alkoholi: 11%
Pullokoko: 750 ml
Väri: Vaalean sitruunankeltainen
Tuoksu: Runsas tuoksu muistuttaa William-päärynää ja valkoisia kukkia
Maku: Kuiva, Herkkä, elegantti, raikas, mineraalinen
Ruokasuositukset: Aperitiivi, Kasvisruoka, Tapas, Seurustelujuoma
Lataa PDF:nä

Nino Franco

Nino Franco on korkealaatuisia proseccoja tuottava perhe jo neljännessä sukupolvessa. Heidän viinitarhansa sijaitsevat Valdobbiadenen vaaleanpunaista dolomiittia sisältävillä rinteillä, ja perheen kantavana ajatuksena on, että jokaisen viinin tulee ilmaista alkuperäänsä ja tarhan terroiria.

Tutustu tuottajaan →