Punaviini ∙ Italia ∙
Passonero rosso DOC Arcole
Katso tuote →
Klassisessa Guyot- sidonnassaon köynnöstiheys on 5 200 köynnöstä hehtaaria kohden. Rivien välinen etäisyys on 2,40 metriä, ja köynnösten välillä rivissä etäisyys on 0,80 cm. Tuotanto vaihtelee sesongin mukaan 2 kilosta enintään 3,5 kiloon per köynnös. Maaperä on keskikarkeaa, hiekkapitoista. Viinitarha sijaitsee 80 metrin korkeudessa merenpinnasta. Köynnösten ikä on 15 vuotta.
Vain parhaat tertut valitaan huolellisen kypsyys- ja terveystarkastelun jälkeen kuivausprosessiin, joka kestää 35 päivää kontrolloidussa ympäristössä. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään vähintään vuoden ajan osittain tonneaux-tynnyreissä ja osittain suurissa slaavilaisissa tammitynnyreissä (30/60 hl). Kirkastus terästankeissa ennen pullotusta ja pullotuksen jälkeinen kypsyttäminen noin 3 kuukautta. Luonnollinen sokeripitoisuus noin 8 g/l.
Aina 1960-luvulta lähtien Bixio Poderi -viinitila on intohimoisesti tuottanut tärkeimpiä ja arvostetuimpia veronalaisia viinejä. Bixio-perhe on edelleen tänäkin päivänä, viidenkymmenen toimintavuoden jälkeen, siirtänyt viinin kulttuuria sukupolvelta toiselle, säilyttäen juurensa vahvan perustana
Tutustu tuottajaan →