Mazzei N°10 Fonterutoli

N°10 erottuu muista nykyaikaisella tyylillään. Tämä Merlot-voittoinen sekoitus on  vuosikymmeniä kestäneen tutkimuksen tulos, jonka tavoite oli tunnistaa ja tuoda esille terroirin sekä rypäleiden piirteitä viinissä parhaalla mahdollisella tavalla. Rypäleet on poimittu käsin Toscanan alueella elokuun lopulla kolmelta eri viinitarhalta, jotka sijaitsevat 300-550m korkeudessa kalkkikivisellä maaperällä. Käymisen jälkeen viini on kypsynyt pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä (225l) 12 kk:n ajan ja sen kellaroimispotentiaali on +10 vuotta.

N°10:ssä tuoksuu tumma kirsikka, luumu sekä hento yrttisyys. Tammikypsytys tuo viiniin vaniljaisuutta sekä mausteisuutta. Suussa viini on kuiva, keskihapokas, keskitäyteläinen sekä keskitanniininen ja se toistaa tuoksun luumuista, mausteista ja yrttistä makumaailmaa.

Tuotetiedot

JuustoKanaPizzaNautaLammas
Maa: Italia
Tuontantoalue: Tuscany IGT
Tuottaja: Marchesi Mazzei
Rypäle/rypäleet: Merlot, Sangiovese
Vuosikerta: 2017
Happo: 5,6 g/l
Alkoholi: 13%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Tummanpunainen violetilla vivahteella
Tuoksu: Tumman kirsikkainen, luumuinen ja yrttinen. Vaniljaa ja mausteisuutta tammikypsytyksestä
Maku: Kuiva, keskihapokas ja puolitäyteläinen, samettiset tanniinit, toistaa tuoksun makumaailmaa
Ruokasuositukset: Juusto, Kana, Pizza, Nauta, Lammas
Lataa PDF:nä

Marchesi Mazzei

Mazzein perhe on tuottanut viiniä käsityöläismenetelmin Italian Toscanassa vuodesta 1435. Ser Lapo Mazzei oli ensimmäinen, joka käytti termiä Chianti, jo vuonna 1398.

Tutustu tuottajaan →