Mazzei Ser Lapo Chianti Classico Riserva

Tällä erinomaisella Chianti Classico Riservalla,  Marchesi Mazzei ylistää merkittävää esi-isäänsä Ser Lapoa, joka ensimmäisenä on virallisessa asiakirjassa käyttänyt termiä “Chianti viini” (joulukuun 16. päivänä, vuonna 1398).

Viinitarhat sijaitsevat 250-330 metriä merenpinnasta. Maaperä on kalkkikivistä savimaata.

Rypäleet on poimittu käsin. Kuorikontakti kesti 15-18 päivää. Käymislämpötila oli 26 – 28 °C. Viini sai kypsyä 12 kuukautta 225- ja 500-litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista puolet olivat uusia.

Viini toimii monipuolisesti ruoan parina, esimerkiksi mehevät pataruoat, kypsytetyt kovat juustot, pasta riistalihaisella kastikkeella.

Tuotetiedot

RiistaPataruokaJuusto
Maa: Italia
Tuontantoalue: Chianti Classico DOCG
Tuottaja: Marchesi Mazzei
Rypäle/rypäleet: Sangiovese 90%, Merlot 10%
Vuosikerta: 2015
Happo: 6 g/l
Alkoholi: 13 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Kirkas granaatinpunainen
Tuoksu: Intensiivinen, raikas, makeaa tummaa marjaa, mausteisuutta, maanläheisyyttä, aavistus paahteisuutta
Maku: Täyteläinen, eloisan hapokas, raikasta marjaisuutta, hienot tanniiinit tarttuvat, vahva rakenne, maanläheinen aromimaailma pitkässä harmonisessa loppumaussa
Ruokasuositukset: Riista, Pataruoka, Juusto
Lataa PDF:nä

Marchesi Mazzei

Mazzein perhe on tuottanut viiniä käsityöläismenetelmin Italian Toscanassa vuodesta 1435. Ser Lapo Mazzei oli ensimmäinen, joka käytti termiä Chianti, jo vuonna 1398.

Tutustu tuottajaan →