Punaviini ∙ Italia ∙

Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
Katso tuote →
Tällä erinomaisella Chianti Classico Riservalla, Marchesi Mazzei ylistää merkittävää esi-isäänsä Ser Lapoa, joka ensimmäisenä on virallisessa asiakirjassa käyttänyt termiä “Chianti viini” (joulukuun 16. päivänä, vuonna 1398).
Viinitarhat sijaitsevat 250-330 metriä merenpinnasta. Maaperä on kalkkikivistä savimaata.
Rypäleet on poimittu käsin. Kuorikontakti kesti 15-18 päivää. Käymislämpötila oli 26 – 28 °C. Viini sai kypsyä 12 kuukautta 225- ja 500-litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista puolet olivat uusia.
Viini toimii monipuolisesti ruoan parina, esimerkiksi mehevät pataruoat, kypsytetyt kovat juustot, pasta riistalihaisella kastikkeella.
Mazzein perhe on tuottanut viiniä käsityöläismenetelmin Italian Toscanassa vuodesta 1435. Ser Lapo Mazzei oli ensimmäinen, joka käytti termiä Chianti, jo vuonna 1398.
Tutustu tuottajaan →