Mazzei Fonterutoli Chianti Classico

Fonterutolin viinitilan tärkein viini, joka on aina vertailuarvo koko viinitalolle. Ensimmäinen vuosikerta on tehty 1900-luvun alussa. Rypäleet poimittu käsin viideltä eri tarhalta, joiden maaperä on pääasiassa kalkkikiveä. Käyminen tapahtuu noin 26-28 ° asteessa, maseraatio kestää 17 päivää, jonka jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 40 % on uusia.

Viini on vivahteikas, tyylikäs ja vahvarunkoinen, eloisan hapokas sekä hyvin kehittynyt. Maussa on tummaa marjaa, tuoreita mausteita ja maku on sileä ja voimakas. Erittäin hieno lajityyppinsä edustaja. Erinomainen pari tyylikkäille liharuoille, kuten naudan liha tummalla kastikkeella, tuhdit pataruoat, maksa ja mausteiset makkarat ja leikkeleet. Sopii erinomaisesti juustojen pariksi sekä tietysti tumma kastikkeisille pasta-annoksille.

”93 Points – Decanter”

 

Tuotetiedot

NautaJuustoLammas
Maa: Italia
Tuontantoalue: DOCG Chianti Classico
Tuottaja: Marchesi Mazzei
Rypäle/rypäleet: Sangiovese 90 %, Malvasia Nera, Colorino ja Merlot yhteensä 10 %
Vuosikerta: 2015
Sokeri: > 1 g/l
Happo: 5,8 g/l
Alkoholi: 13,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Alko ID: 929737
Hinta: 24,98 €
Väri: Kaunis rubiininpunainen väri, jossa aavistus violettia reunoissa.
Tuoksu: Herkullista punaista marjaisuutta, kirsikkaa ja tuoretta mausteisuutta, karvasmantelia, aavistus nahkaisuutta.
Maku: Keskitäyteläinen, erittäin raikas hedelmäisyys, kypsää tumman marjaa. Hienot tanniinit. Intensiivinen ja sileä maku.
Ruokasuositukset: Nauta, Juusto, Lammas
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Marchesi Mazzei

Mazzein perhe on tuottanut viiniä käsityöläismenetelmin Italian Toscanassa vuodesta 1435. Ser Lapo Mazzei oli ensimmäinen, joka käytti termiä Chianti, jo vuonna 1398.

Tutustu tuottajaan →