Sadonkorjuu tapahtuu lokakuun puolivälissä, ja rypäleitä kuivataan vähintään 8 viikon ajan. Ne rangotetaan ja murskataan, jolloin saadaan rikas ja majesteettinen mehu. Käyminen ja kypsytys tapahtuvat Allierin tammitynnyreissä jatkuvan bâtonnage’n eli hiivasakan sekoittamisen kera.
Maa: Italia
Tuontantoalue: Colli Orientali del Friuli
Tuottaja: Fantinel
Rypäle/rypäleet: 100 % Verduzzo Friulano
Vuosikerta: 2020
Sokeri: 155 g/l
Happo: 5,0 g/l
Alkoholi: 12,5 %
Pullokoko: 375 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Meripihkan keltainen
Tuoksu: Erittäin intensiivinen, leveä ja moniulotteinen, kuivattujen hedelmien vivahteilla ja selkeällä kastanjahunajan aromilla
Maku: Pyöreä, voimakas, ja hienosti tasapainossa hapokkuuden, jäännössokerin ja tanniinien kanssa. Erittäin pitkä jälkimaku.
Ruokasuositukset: Juusto, Jälkiruoka
Lataa PDF:nä