Kiroileva Viini Rosé

Kiroileva Viini Rosé Syrah on hyvä esimerkki siitä, ettei viinin laatua voi päätellä pakkauksen perusteella. Maultaan rosee on kuiva, punaherukkainen, sitruksisen hapokas ja leikkisän mausteinen. Seurustelun lisäksi se on monipuolinen kumppani ruoalle. Kokeile viiniä rohkeasti esimerkiksi merenelävien, rasvaisten kalojen ja kermaisten pastojen kanssa. Myös erilaisten tapasten kanssa viini toimii hyvin ja on täydellinen pari varsinkin pizzalle!

Kiroileva Viinin kuvitus on Kiroileva siili -sarjakuvahahmon äitinä tunnetuksi tulleen Milla Paloniemen käsialaa. Milla oli helppo houkutella mukaan projektiin, sillä kukapa ei haluaisi omaa nimikkoviiniä – varsinkin kun tykkää viinistä ja arvostaa ekologisuutta.

Kun puhutaan viinintuotannosta, merkittävimmät ilmastovaikutukset syntyvät pakkauksen, etenkin lasipullon, valmistuksesta. Mitä pienempi ja kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienempi on myös viinin hiilijalanjälki. Siksi Kiroileva Viini Rosé on pakattu ekologiseen pahviseen litran tetrapakkaukseen.

Tuotetiedot

KalaSeurustelujuomaTapasKasvisruoka
Maa: Etelä-Afrikka
Tuontantoalue: Stellenbosch
Rypäle/rypäleet: Syrah
Vuosikerta: 2021
Sokeri: 3 g/l
Happo: 6,2 g/l
Alkoholi: 13%
Pullokoko: 1000 ml
Korkki: Kierrekorkki
Alko ID: 448928
Väri: Kaunis, kuulas ja herkullisen pinkki väri, jossa vaaleanpunaisia vivahduksia.
Tuoksu: Hurmaavaa punaista marjaa, vadelmaa, mansikkaa ja punaherukkaisia tuoksuja
Maku: Maku on kuiva, punaherukkainen, sitruksisen hapokas ja leikkisän mausteinen
Ruokasuositukset: Kala, Seurustelujuoma, Tapas, Kasvisruoka
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta