Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC

Azienda Vinicola Farinalla on pitkät perinteet Venetossa. Viinitila perustettiin 1800-luvulla, ja sitä hoidetaan nykyään perheyrityksenä suurella intohimolla. Kulttuuri, innostus ja persoonallisuus välittyvät myös heidän viineistään.

Ripasso Classico Superioren rypäleet (50% Corvina, 15% Corvinone, 20% Rondinella, 5% Molinara, ja 10% Oseleta) on poimittu  Valpolicellan sydämessä sijaitsevilta San Pietro in Carianon ja Sant’Ambrogion rinteiltä. Syksyllä kuivaksi käyneeseen viiniin on lisätty amaronen valmistuksen yhteydessä jäljelle jäänyt (yhä käyvä) kuorimassa, joka saattaa alkuperäisen viinin käymään uudelleen (”ri-passare”).  Tämä syventää viinin väriä, täyteläisyyttä, moniulotteisuutta ja tiiviyttä. Ripassoviinejä kutsutaankin usein ”amaronen pikkuveljiksi”. Ennen pullotustaan viini on saanut kypsyä slavonialaisissa tammitynnyreissä n. vuoden ajan.

Intensiivinen, muhkean marjainen ja mausteinen viini on monikäyttöinen ruoan kumppani. Hienon happo- ja tanniinirakenteensa ansiosta se sopii niin lampaan, naudan pihvien kuin täyteläisten pastaruokien kumppaniksi.  Kypsän parmesaanin ja ilmakuivattujen kinkkujen kanssa viini on suorastaan meditatiivinen yhdistelmä.

Tuotetiedot

NautaLammasGrilliruoka
Maa: Italia
Tuontantoalue: DOC Valpolicella Classico
Tuottaja: Farina
Rypäle/rypäleet: 50% Corvina, 15% Corvinone, 20% Rondinella, 5% Molinara, 10% Oseleta
Sokeri: 5,4 g/l
Happo: 5,7 g/l
Alkoholi: 13,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Alko ID: 924846
Väri: Upean syvä rubiininpunainen väri
Tuoksu: Muhkeassa tuoksussa löytyy mm. kirsikkaa, luumuhilloa, alkavaa nahkaisuutta ja pippuria, paprikaa ja inkivääriä
Maku: Maku on täyteläinen ja pehmeä mutta ryhdikkään hapokas. Rouhea tanniinisuus kannattelee muhkeaa marjaisuutta.
Ruokasuositukset: Nauta, Lammas, Grilliruoka
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Farina

Azienda Vinicola Farinalla on pitkät perinteet Valpolicellan alueella. Viinitila perustettiin 1800-luvulla, ja perheyrityksen arvot nojaavat kestävään kehitykseen sekä alueensa viinikulttuurin vaalimiseen.

Tutustu tuottajaan →