Environmental Organic White Wine

Ympäristönsuojelun perustana ovat luonnonvarojen sekä -eläinten suojelu ja ihmisten aiheuttamien saasteiden vähentäminen.

Tämän filosofian mukaisesti Environmental-sarjan viinit ovat huolellisesti valmistettuja 100% luomu-tuotettuja ja vegaanisia viinejä.

Environmental Organic White Wine on valmistettu 100% luomuviljellyistä Viura-rypäleistä, jotka kasvavat välimeren alueella 250-1000m korkeudessa. Siellä ilmasto on lämmin ja Välimeren vaikutus suuri. Tässä lietteisessä ja savisessa maaperässä viinikasveja on viljelty satojen vuosien ajan, mikä yhdessä jatkuvan auringonpaisteen kanssa saa aikaan upean hedelmäisiä viinejä.

Juuri oikean kypsyysasteen saavuttaneet Viura-rypäleet valitaan huolellisesti satoa korjattaessa.

Viinin käyminen on tapahtuu lämpötilakontrolloidussa terästankissa valikoitujen hiivojen kanssa, jotta viinin primääriset raikkaan hedelmäiset aromit säilyvät mahdollisimman hyvin.

Maultaan kuiva ja keskihapokas kevyen raikas valkoviini. Viura-lajikkeelle tyypillisesti siinä tuoksuvat trooppiset hedelmät kuten ananas ja päärynä, sekä omena ja raikas sitruuna.

Sopii erityisen hyvin buffet-ruokien pariksi, kala-ja äyriäisruokien sekä paellan ja pastan kanssa nautittavaksi, kaikenlaisten kasvisruokien kanssa tai ihan sellaisenaan seurustelujuomaksi.

 

Tuotetiedot

KalaKasvisruokaSeurustelujuoma
Maa: Espanja
Tuottaja: Bodegas Schenk
Rypäle/rypäleet: Viura
Vuosikerta: 2019
Sokeri: 2 g/l
Happo: 5 g/l
Alkoholi: 12%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Kierrekorkki
Väri: Vaaleankeltainen vihreällä vivahteella
Tuoksu: Trooppisen hedelmät kuten ananas, päärynä, omena, sitruuna
Maku: Kuiva, keskihapokas, kevyt ja raikas
Ruokasuositukset: Kala, Kasvisruoka, Seurustelujuoma
Lataa PDF:nä

Bodegas Schenk

Bodegas Schenkin perusti 1927 Schenkin perhe, joka asuu Requenan kaupungissa. Requenassa on yli tuhat vuotta viininvalmistushistoriaa sekä useita omia alkuperäisrypälelajikkeita. Nykyään Murviedro on Valencian alueen johtava viinilä.

Tutustu tuottajaan →