Ceramic Sauvignon blanc

Bodegas Vicente Gandía on kehittänyt uuden viinin Bodegas Urbanasissa. Ceramic Sauvignon Blanc on ensimmäinen viini, jonka Vicente Gandía on pullottanut Bodegas Urbanasissa, ja se on myös ensimmäinen viini, joka on nähnyt päivänvalon Valencia Wine Community -projektissa. Pepe Hidalgon huolellisesti toteuttama valmistusprosessi sisältää eri vaiheissa tapahtuvan ikäännyttämisen, jossa käytetään erityisesti Islannista tuotua vulkaanista kiveä paahtamiseen. Tämä antaa viinille ainutlaatuiset vivahteet. Tämä Ceramic Sauvignon Blanc, josta on pullotettu hieman yli 2 000 1,5 litran magnum-pulloa, on todellinen enologinen jalokivi.

Tämän viinin Sauvignon Blanc -rypäleet tulevat Alforins-alueelta (D.O.P. Valencia), viinitarhoista, joissa on runsaasti aktiivista kalkkikiveä. Rypäleet poimitaan tarkasti oikealla kypsyyshetkellä, jotta saadaan paras mahdollinen raaka-aine.

Puristus tehdään hellävaraisesti, jotta hedelmästä saadaan puhtain mehu. Tämän jälkeen Ceramic Sauvignon Blanc käy tammitynnyreissä, jotka on kevyesti paahdettu Islannista tuodulla vulkaanisella kivellä. Tämä menetelmä, jossa liekkiä ei käytetä suoraan tynnyrin lautoihin, antaa viinille ainutlaatuisen vivahteen. Lopuksi viiniä on kypsytetty saviruukuissa, mikä tuo siihen monipuolisia ja erilaisia vivahteita.

Tuotetiedot

KalaTapasKasvisruoka
Maa: Espanja
Tuontantoalue: DOP Utiel-Requena
Tuottaja: Vicente Gandía
Rypäle/rypäleet: Sauvignon blanc
Vuosikerta: 2023
Sokeri: 3 g/l
Happo: 5 g/l
Alkoholi: 13,0%
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Oljenkeltainen
Tuoksu: Elegantti, jossa on kypsien trooppisten hedelmien ja sitrushedelmien, kuten mangon ja ananaksen, aromeja, sekä yrttisiä vivahteita, kuten tuoretta heinää, ja mausteita, kuten pippuria ja seljanmarjaa.
Maku: Maku on eloisa, siinä on hyvä sitruksinen hapokkuus ja hienoja eksoottisia savuisia sävyjä.
Ruokasuositukset: Kala, Tapas, Kasvisruoka
Lataa PDF:nä

Vicente Gandía

Vuonna 2018 Vicente Gandía palkittiin parhaana eurooppalaisena viinitilana. (CEUCO, European Oenogastronomic Brotherhoods Council)

Tutustu tuottajaan →