Cave de Tain Première Note Syrah

Cave de Tain kuuluu ehdottomasti maailman parhaimpien viinintuottajien joukkoon. Tällä Pohjois-Rhônen jättiläisellä  on yli 20 hehtaaria Hermitagen viinitarhoja, upea nykyaikainen viinimö, johon viimeisten vuosien aikana on investoitu yli 10 miljoonaa euroa ja huippuviinintekijätiimi.

Paitsi Hermitagea, he tuottavat myös alueen IGP-viinejä (aiemmin Vin de Pays), kuten tämä Syrah, sekä  puolet kaikesta Crozes Hermitagesta (mutta pullottavat vain kolmanneksen omalla etiketillään), lisäksi viinejä tulee St. Joseph’sta, Cornas’sta ja St. Peray’sta.

Rypäleet tähän viiniin kasvavat  ”Cru”-tarhojen itärinteillä, Tain l’Hermitage-, St Donat- ja Tournon-alueilla. Maaperä vaihtelee graniitista, savi/kalkkiin, hiekkaan ja alluviaaliseen maaperään. Köynnökset ovat iältään 10-20 -vuotiaita.

Valmistus: Rypäleistä poistettiin rangat, jota seurasi lyhyt esikuorikontakti kylmässä. Sen jälkeen 10 päivää kestävä käyminen terästankeissa. Myös kypsyminen tapahtui terästankeissa.

Hedelmäinen, raikas ja monikäyttöinen viini, joka toimii erityisen hyvin pataruoille vaikkapa lampaasta tai miedolle riistalle, kuten poronkäristys tai leikkeleiden kanssa.

Tuotetiedot

LammasPataruokaRiista
Maa: Ranska
Tuontantoalue: Rhône, IGP Collines Rhodaniennes
Tuottaja: Cave de Tain
Rypäle/rypäleet: 100% Syrah
Sokeri: <0,8 g/l
Alkoholi: 12
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Kirkas rubiiinpunainen
Tuoksu: Punaista marjaa, pippurisuutta, maanläheinen, aavistus kukkaisuutta
Maku: Keskitäyteläinen, tumman hedelmäinen, hapot raikastavat ja kantavat makua, kypsät pehmeät tanniinit, pippurisuutta ja kukkaisuutta, mehukas viini, jossa erittäin hyvä tasapaino
Ruokasuositukset: Lammas, Pataruoka, Riista
Lataa PDF:nä

Cave de Tain

Cave de Tain juhli juuri 85 vuotista taivaltaan. Heillä on uskomaton, nykyaikainen kellari ja viinitila, loistavaa viinitarhanhoitoa ja erinomainen viininvalmistus porukka. Tällä yhdistelmällä tulee upeita viinejä Rhônesta.

Tutustu tuottajaan →