Cair Cuvée

Tarkoituksena on tehdä raikas viini, jossa runsas hedelmäisyys ja maukas, pehmeä maku. Viiniköynnökset ovat iältään 20-25 -vuotiaita. Satoa kontrolloidaan, maksimissaan 4,500 kg/ha. Tempranillo saa kaverikseen pienen määrän Merlot-lajiketta, joka kasvaa Moradillo de Roan kaupungissa. Tämä tarha sijaitsee 950 metrin korkeudessa ja se tuo viiniin raikkautta, eloisuutta ja kompleksisuutta. Kypsytykseen käytään pääsääntöisesti vanhoja tynnyreitä, mutta Merlot laitetaan kypsymään uusiin tammitynnyreihin.

Valmistus: Rypäleet poimitaan käsin pieniin muovikoreihin. Ensin lajitellaan terkut ja toinen lajittelu vielä rypälekohtaisesti, parhaat valitaan jatkoon. Rangat poistetaan. Käyminen tapahtuu terästankeissa 15 päivän ajan. Kypsytys vanhoissa (1-3v) ranskalaisissa (60%) ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä (40%) 9 kuukautta. Vähintään 6 kuukautta kestävä pullokypsytys. Pullotettu helmikuussa 2018.

Tuotetiedot

NautaLammasJuusto
Maa: Espanja
Tuontantoalue: DO Ribera del Duero
Tuottaja: Dominio de Cair
Rypäle/rypäleet: Tempranillo 85%, Merlot 15%
Alkoholi: 14,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Syvä tumman kirsikanpunainen
Tuoksu: Makean hedelmäinen, avoin, kypsää luumua, mansikkaa, aavistus tupakkaa ja lakritsaa.
Maku: Täyteläinen, raikas makea hedelmäisyys, eloisa hapokkuus tukee makua, tanniinit ovat kypsät ja tammi hienosti taustalla, loppumaku on mehevän marjainen ja makean mausteinen. Maukas.
Ruokasuositukset: Nauta, Lammas, Juusto
Lataa PDF:nä

Dominio de Cair

Bodegas Dominio de Cair perustettiin vuonna 2008. Viinitilan filosofian mukaan tarvitaan erinomainen maaperä jotta saadaan laadukasta, erinomaista viiniä. Viinintekijä Juan Luis Canas etsi sopivaa maata pitkään ja hartaasti, kunnes löysi unelmoimansa viinitarhat Ribera del Dueroon alueelta. Osa 110 hehtaarin viinitarhoista kasvaa vanhoja köynnöksiä, jopa yli 100-vuotiaita. Vanhat köynnökset, matala sato, mutta paljon luonnetta.

Tutustu tuottajaan →