Punaviini ∙ Espanja ∙

Amaren Crianza
Katso tuote →
Tarkoituksena on tehdä raikas viini, jossa runsas hedelmäisyys ja maukas, pehmeä maku. Viiniköynnökset ovat iältään 20-25 -vuotiaita. Satoa kontrolloidaan, maksimissaan 4,500 kg/ha. Tempranillo saa kaverikseen pienen määrän Merlot-lajiketta, joka kasvaa Moradillo de Roan kaupungissa. Tämä tarha sijaitsee 950 metrin korkeudessa ja se tuo viiniin raikkautta, eloisuutta ja kompleksisuutta. Kypsytykseen käytään pääsääntöisesti vanhoja tynnyreitä, mutta Merlot laitetaan kypsymään uusiin tammitynnyreihin.
Valmistus: Rypäleet poimitaan käsin pieniin muovikoreihin. Ensin lajitellaan terkut ja toinen lajittelu vielä rypälekohtaisesti, parhaat valitaan jatkoon. Rangat poistetaan. Käyminen tapahtuu terästankeissa 15 päivän ajan. Kypsytys vanhoissa (1-3v) ranskalaisissa (60%) ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä (40%) 9 kuukautta. Vähintään 6 kuukautta kestävä pullokypsytys. Pullotettu helmikuussa 2018.
Bodegas Dominio de Cair perustettiin vuonna 2008. Viinitilan filosofian mukaan tarvitaan erinomainen maaperä jotta saadaan laadukasta, erinomaista viiniä. Viinintekijä Juan Luis Canas etsi sopivaa maata pitkään ja hartaasti, kunnes löysi unelmoimansa viinitarhat Ribera del Dueroon alueelta. Osa 110 hehtaarin viinitarhoista kasvaa vanhoja köynnöksiä, jopa yli 100-vuotiaita. Vanhat köynnökset, matala sato, mutta paljon luonnetta.
Tutustu tuottajaan →