Amaren Crianza

Viehättävä viini, jossa kohtaa Tempranillon eleganssi ja Garnachan raikkaus ja hedelmäisyys. Erittäin maukas kokonaisuus!

Nämä Tempranillo ja Garnacha viinitarhat ovat keskimääräisesti 35-vuotiaita. Rypäleet poimittiin käsin huolellisesti koreihin. Ne lajiteltiin kahteen kertaan (ensin kokonaiset tertut sitten rypäleet) ja vain parhaat rypäleet pääsivät jatkoon. Rangat poistettiin ja rypäleet murskattiin ennen käymisen alkamista. Kuorikontakti kesti 8 päivää ja se tapahtui sementtiastioissa. Tällä saavutettiin syvempi väri, enemmän rakennetta ja kompleksisuutta viiniin, joka edesauttaa suotuisaa ikääntymistä.

Viini sai kypsyä 12 kuukautta tammitynnyreissä, joista 50% on uutta amerikkalaista tammea ja 50% ranskalaisia, vanhoja (toisen vuoden) tammitynnyreitä. Molemmat rypäleet valmistetaan omana itsenään, erikseen loppuun asti, jotta maksimaalinen potentiaali kummastakin lajikkeesta saadaan yhdistelmään.

Tuotetiedot

LammasRiistaNauta
Maa: Espanja
Tuontantoalue: DOCa Rioja
Tuottaja: Bodegas Amaren
Rypäle/rypäleet: Tempanillo 85%, Garnacha 15%
Vuosikerta: 2014
Sokeri: 1,27 g/l
Happo: 5,08 g/l
Alkoholi: 14 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Väri: Kirkas kirsikanpunainen
Tuoksu: Raikasta punaista marjaisuutta, mansikkaa ja punaherukkaa, hieman savuisuutta ja mausteita, aavistus jogurttista happamuutta.
Maku: Keskitäyteläinen, viinin miellyttävä hapokkuus piristää makua, tammi on hyvin integroitunut. Viinissä on raikas hedelmäisyys kokoajan läsnä, alkumaussa seetripuuta, loppumakuun jää syksyn maatuneita lehtiä ja punaista marjaisuutta.
Ruokasuositukset: Lammas, Riista, Nauta
Lataa PDF:nä

Bodegas Amaren

Amaren on baskinkieltä ja tarkoittaa kirjaimellisesti "from the mother" (äidistä) - Bodegas Amaren syntyikin tribuuttina naiselle, joka omisti elämänsä Rioja Alavesan viinitarhoille.

Tutustu tuottajaan →