Aconcagua Alto Cabernet Sauvignon

Rypäleet on poimittu Aconcagua Valleystä Errázurizin Max-viinitarhoilta. Sadonkorjuu tapahtui käsinpoiminnalla aamuvarhaisella ja viini on käynyt terästankeissa. Kypsytys on tapahtunut 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 30% on uusia.

Roteva ja tasapainoinen, hieman yrttinen punaviini Aconcaguan laaksosta Chilestä. Erinomainen valinta miedolle riistalle, porolle ja karitsalle. Sopii täydellisesti grillatuille lihoille, myös vaaleille liharuoille. Hieman viilennettynä viini sopii mainiosti runsaan makuisille pastoille ja pizzalle sekä välimerellisen yrttisille kasvisruoille oliiveineen ja munakoisoineen.

Tuotetiedot

RiistaGrilliruokaNauta
Maa: Chile
Tuontantoalue: DO Valle de Aconcagua
Tuottaja: Viña Errázuriz
Rypäle/rypäleet: Cabernet Sauvignon 88%, Petit Verdot 7%, Cabernet Franc 5%
Vuosikerta: 2016
Sokeri: 2 g/l
Happo: 6 g/l
Alkoholi: 13,5 %
Pullokoko: 750 ml
Korkki: Luonnonkorkki
Alko ID: 456427
Hinta: 19,99 €
Väri: Väri on kirkkaan rubiininpunainen, jossa häivähdys violettia
Tuoksu: Tuoksussa on tummaa vadelmaa, hieman teenlehteä ja savuisuutta runsaan hedelmäisyyden kera. Tuoksun aromeista voi myös erottaa yrttisyyttä: rosmariinia ja tilliä ja häivähdyksen suklaata.
Maku: Maku on pyöreä, suutuntuma on mehukkaan raikastava ja viinin rakenne on erinomainen tanniinien ja hedelmän tasapainossa.
Ruokasuositukset: Riista, Grilliruoka, Nauta
Lataa PDF:nä
Osta Alkosta

Viña Errázuriz

Don Maximiano Errázuriz oli visionääri. Hän istutti vuonna 1870 ensimmäiset ranskalaiset lajikkeet Aconcaguaan - alueelle, joka sittemmin on nousi maailman kartalle juuri ikonisten cabernet-viinien ansiosta.

Tutustu tuottajaan →