Tuhat vuotta viiniä saman perheen nimissä  Victor Bérard viinisarjan viinit on tehty täydellisyyttä hipoen gastronomian huipulle. Viinit tulevat Rhonin legendaarisesta laaksosta, ja ovat huippu enologien taidolla valmistamia viimeistä teknologiaa hyödyntäen.  Victor Bérard on enemmän kuin nimi historiallisia ja intohimoisia viinintekijöitä.  

Tuhat vuotta viiniä saman perheen nimissä 

Saksalaista alkuperää oleva Bérard -nimi on yleinen Alpeilla. Bérard tarkoittaa yksinäistä, vuoristolaista sekä karhua. 

Jo hyvin varhain Bérard’n  perhe jätti vuorien ankarat olosuhteet ja asettui alemmille viljelymaille Burgundiin. Ensimmäinen Beujeun Lordi oli nimeltään Bérard jo vuonna 957. Savigny en Lyonnaisin apotti kantoi kirkonkirjojen mukaan samaa nimeä vuonna 1078.  

Lochén kunnassa Mâconnais’in alueella viiniköynnöksiä on viljelty pitkään, joka on todistettu vaihtokauppakirjoissa Clunyn luostarin kanssa jo vuonna 974. Ainakin neljän vuosisadan ajan Bérard de Loché-perhe viljeli viiniä säilyttäen ja vaalien ikiaikaisia traditiota. Victor Bérardin esi-isä, Bernards Bérards eli Lorchessa mihin hänet haudattiin vuonna 1636 

Kahdeksan sukupolvea myöhemmin Philibert Bérard huolsi esi-isänsä tapaa viinitarhojaan. Hän syntyi Lochéssa 19. maaliskuuta 1831. Hän meni naimisiin Villié Morgonista kotoisin olevan neitokaisen Marie Louise Tremblay’n kanssa. Hänen vanhempi veljensä, Jean Benoîch syntyi 1829 ja toimi viinikauppiaana Pariisissa. Philibert muutti vaimonsa kanssa Lyoniin, jossa he loivat sukulaissuhteet Maconiin. Viiniliike, joka syntyi tästä liittoutumasta, oli nimeltään Lemono & Bérard. Jeanne Bérard syntyi Lyoniin. Hän vastasi Annecyn kaupunkiin rakennetusta vierailukeskuksesta, ja sen johtoon siirtyi 12 vuotta myöhemmin Victor. 

Victor syntyi 4.9.1984. Hän nai Jeanne Borelin, kuuluisan Napoleon I:n kemistin ja viinitutkijan Antoine Chaptalin jälkeläisen. Victor osallistui voimakkaasti myös Pradon (kuuluisa taidemuseo Madridissa) perustamiseen. Hän osallistui myös pontevasti Jean d’Arcin pyhimykseksi julistamisen edistämiseen, ja tämä toikin hänelle Saint Gregoryn kommandon arvoisen suurristin Hän kuoli huhtikuun 4. päivä 1938, jättäen tunnetun yrityksen perinnökseen, joka kantaa nimeä V Bérard & Fils. Yritys on yksi ensimmäisistä yrityksistä Ranskassa, joka alkoi toimittaa viiniä pulloissa tynnyreiden sijaan.  

Noémie Delavigne, nainen viinin takana.  

Ennaltamäärätyllä nimellä oli vain yksi tie, tulla enologiksi. Noëmie syntyi Normandiassa 1980. Hänet huumasi lasillinen Chateau Yquemiä teinityttönä, ja hän päätti heittäytyä viinien vietäväksi. Hän on intohimoinen gastronomi, rakastaa tapaamisia, ja maata! Hän siisteki intohimoistaan itselleen työn. Hänellä on kokemusta työstä viinin parissa Bordeaux’ssa, Langudocissa, Champagnessa, Provecessa, sekä Rhonissa.  

Hän asuu tunnelmallisessa kylässä Luberonissa, josta käsin hän pitää huolta Rhonessa sijaitsevien Victor Bérardin viinitarhojen aarteista.  

Peloton, luova, ja antelias kuvaavat häntä, hän on hyvän työnjäljen suuri ylistäjä.  

Hänen ambitionsa? Hän pitää viineistä josta ovat konsentroituneita mutta strukturelleja, sekä anteliaita mutta fressejä, rikkaita mutta hyvin balansoituja. Aikamoinen lupaus kertakaikkiaan! 

Victor Bérard viinisarjan viinit on tehty täydellisyyttä hipoen gastronomian huipulle. Viinit tulevat Rhonin legendaarisesta laaksosta, ja ovat huippu enologien taidolla valmistamia viimeistä teknologiaa hyödyntäen. 

Victor Bérard on enemmän kuin nimi historiallisia ja intohimoisia viinintekijöitä.  

Palaa tuottajahakuun →