Luonnolliset ratkaisut tekevät viinistä paremman. Luonnollisesti. Ympäristön kannalta tämä saavutetaan noudattamalla luonnonmukaisia ja biodynaamisia menetelmiä. Kulttuurin osalta asia toteutuu Cornerstone-projektin kautta. Näemme työntekijämme viinitalomme perustana ja liiketoimintamme kulmakivenä.

Biodynaaminen viininvalmistus on vasta alussa. Reynekellä on paljon sanottavaa tavasta, jolla viinejä ennen valmistettiin. Kun Reyneke-tila aloitti ”Uitzichtina” vuonna 1863, ei ollut kemikaaleja tai teknologisia välineitä. Vain maa ja luonto. Uitzicht (joka tarkoittaa hollanniksi näköalaa), sijaitsee näkymällä Stellenboschiin ja False Bayhin. Sillä on rinteitä sekä pohjoiseen, itään ja etelään päin. Parhaaseen maaosaan on istutettu viinejä ja loppuosa täydentää viininviljelyksiä kompostinvalmistuksella, laidunalueena ja villin luonnon alueina. Tämänlainen tasapaino on paljon tärkeämpää kuin laskentataulukoiden tasapaino. Ja kyseessä on aito ja kunniallinen viininvalmistuksen perinne.

Luonnolliset ratkaisut tekevät viinistä paremman. Luonnollisesti. Reyneken viinitarhoilla ei käytetä rikkakasvien, tuholaisten tai sienitautien torjunta-aineita. Sen sijaan, että ruiskutetaan rikkaruohoja myrkyllä, valitaan tarkkaan kumppanikasveja, joita kasvatetaan viinien kanssa ja jotka päihittävät rikkaruohot. Näillä kumppanikasveilla on kyky kiinnittää nitrogeeniä ilmakehästä, hajottaa tiivistettyä maaperää ja jopa houkutella hyödyllisiä hyönteisiä. Yleensä tuhoeläinten hävittämisessä käytetään kaikenlaisia myrkkyjä, mutta Reynekellä yksinkertaisesti päästämme vapaaksi niiden luonnolliset saalistajat, kuten ankat – ankoille ei ole mitään niin herkullista kuin hyvä ja mehukas etana. Rypäleisiin ei pääse imeytymään myrkkyjä eikä kalliita lannoiteaineita tarvitse hankkia, sillä ankat voivat hoitaa lannoittamisenkin. Kaikki ovat tyytyväisiä.

Biodynaamisen maatalouden avulla maaperä muuttuu eläväksi. Reynekellä annetaan energian virrata kellarissa. Jokaisella vakavasti asiaansa suhtautuvan viinintuottajan unelma on löytää täydellinen paikka, jossa on erityinen maaperän koostumus ja juuri oikeanlainen kasvuilmasto. Tarkoituksena on näiden ominaisuuksien ilmaiseminen viinissä, joka heijastaa paikkaa ainutlaatuisella tavalla. 

Lisäaineiden välttäminen viljelyprosessissa on käytäntö, joka jatkuu kellariin asti. Reynekessä noudatetaan ”puutumattomuuden” lähestymisstapaa viinin valmistuksessa. Tilalla ei käytetä kaupallisesti viljeltyä hiivaa tai bakteereja, happosäätöjä tai käymisapuaineita tai vastaavia. Vain luonnollisia ratkaisuja luonnollisiin haasteisiin.

Cornerstone on aina ollut tärkeä viini Reyneken valikoimassa ja sen tuotolla autetaan tilan työntekijöitä ja heidän perheitään. Työntekijät ovat liiketoiminnan kulmakivi. Tarkka lajittelu terttujen ja marjojen valinnassa takaa sen, että parhaimmat hedelmät biodynaamisilta viinitarhoiltamme tulevat valituksi.

Palaa tuottajahakuun →