
Perheviinitila Vilobí del Penedès’ssä. Neljä sukupolvea on omistautunut viinitarhojen viljelylle sekä viinien ja cavojen valmistukselle.
Planas Albaredassa on yksi 18 aidosta perheomisteisesta viinitilasta Penedès’n sydämessä, alueella jota kutsutaan myös “Katalonian Reimsiksi”. Täällä tuotamme erilaisia cavoja Brutista ja Brut Nature Reservasta Rosadoon sekä rajoitettuun Gran Reservaan. Cavamme valmistetaan – aivan kuten samppanja – méthode traditionnelle -menetelmällä, jossa kuplat syntyvät luonnollisesti toisen käymisen aikana. Pohjaviini tehdään rypälelajikkeista Xarello, Parellada, Macabeo, Chardonnay ja Trepat. Jotta pohjaviinistä voidaan tehdä cava, sen on virallisesti kypsyttävä vähintään 9 kuukautta – me annamme sen kypsyä vähintään 15 kuukautta. Tämän kypsytysprosessin ansiosta cavassamme on elegantti ja hienostunut kupla sekä pitkä säilyvyys.
Viinitarhamme sijaitsee Vilobí del Penedès’ssä, kauniissa kylässä Alt Penedès’n sydämessä. D.O. Cava -alueella vallitsee tyypillinen välimerellinen ilmasto: leudot talvet ja maltillisen lämpimät kesät. Maaperä vaihtelee savi- ja kalkkikivipitoisesta hiekkapitoisiin maihin, joissa köynnökset voivat juurtua eri syvyyksiin.
Planas Albareda on sitoutunut kestävään tuotantoon. Rypäleet viljellään tiukkojen luomu- ja ekologisten sääntöjen mukaisesti ilman torjunta-aineita tai muita tarpeettomia kemikaaleja. Kaikki viinit ja cavat ovat luomusertifioituja.