Georges Duboeuf oli yksi viinimaailman mullistajista, jonka muistetaan muuttaneen Beaujolais nouveaun maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Hänet tunnetaan myös nimellä ”Beaujolais'n Kuningas” ja ”the Pope of Beaujolais”.

On vaikea puhua Beaujolais’sta puhumatta Georges Duboueufista. Ennen kuin Georges tuli kuvaan, Beaujolais oli lähinnä kuriositeetti, jota nautittiin paikallisesti sekä joissakin Pariisin kuppiloissa.

Viennistä ei ollut puhettakaan eivätkä myöskään tämän päivän tunnetut Morgonin, Moulin-á-Ventin tai Julienasin kylät olleet erityisen arvostettuja. Todennäköisesti myöskään 70- ja 80-lukujen menestys ”Beaujolais Nouveau” ei olisi tapahtunut ilman Dubouefin harkittua pyrkimystä tehdä Beaujolais’sta maailmankuulu viinialue.

Toisin sanoen ei ole vitsi, että häntä usein kutsutaan ”Beaujolais’n kuninkaaksi”. Toisin kuin monet muut kuninkaat, Georges kuitenkin rakensi oman valtakuntansa itse – vain yhdellä polkupyörällä viinejään kuljettaen ja älyään käyttäen.

Pienen viininvalmistajaperheen lapsena kasvanut Georges alkoi myydä perheen valkoviinejä polkupyörällä kulkien. Hän polki kylästä kylään ja koputteli tavernojen oville kohdaten enemmän vastoinkäymisiä kuin menestystä. Lopulta ravintolanpitäjä ja kokki Paul Blanc tykästyi hänen viineihinsä, ja sen jälkeen asiakkaiksi alkoi kertyä julkkiskokkeja.

Eräänä päivänä Paul Blanc kysyi, eikö Georges voisi tehdä hänelle punaviiniä. Georges päätti ottaa yhteyttä Beaujolais’n viljelijöihin ja yhdistää heidän vahvuutensa ja volyyminsa. Hän muodosti vuonna 1964 syndikaatin 45 kasvattajan kanssa.

50 vuotta myöhemmin Georgen viinejä viedään 120 maahan ja hän on yksi maan menestyneimmistä viinintuottajista. Duboeufin vahvuus on Beaujolais’n parhaiden palojen löytäminen kaikissa hinta- ja laatuluokissa. Laajan kontaktiverkoston ansiosta he voivat, kuten taitava taiteilija tai kokki, muodostaa ehjän kokonaisuuden eri elementeistä. Duboueufia voisi sanoa Beaujolais-mosaiikiksi, kollaasiksi parhaista Beaujolais-viineistä.

Palaa tuottajahakuun →