Amaren on baskinkieltä ja tarkoittaa kirjaimellisesti "from the mother" (äidistä) - Bodegas Amaren syntyikin tribuuttina naiselle, joka omisti elämänsä Rioja Alavesan viinitarhoille.

Vuosikymmenten ajan nykyisen omistajan Juan Luis Cañasin äiti työskenteli miehensä, Luis Cañasin, kanssa tarhoilla ja huolehti viinimöstä, joka tänäpäivänä on Riojan ja koko Espanjan viinimaailman johtavimpia tuottajia.

Lähes puolet viinitarhoista ovat yli 60-vuotiaita. Viinimö sijaitsee Samaniegossa (Rioja Alavesa) ja sitä ympäröi 65 hehtaaria viinitarhoja (35-110v). Kaikki pienet palstat ovat tarkkaan luokiteltuja sijaintinsa perusteella; kalkkikivistä savimaaperää, jossa alhainen hedelmällisyys. Uniikkien mikroilmastojen ansiosta viinitarhat tuottavat matalaa satoa, pienikokoisia rypäleitä ja -terttuja sekä ennen kaikkea upeaa laatua.

Kaikki työ tehdään käsin. Maaperää ruokitaan mahdollisimman luonnollisella tavalla ja pyritään säilyttämään eläin- ja kasvilajien suuri monimuotoisuus, joka jokaisella palstalla esiintyy. Näin viinitarhoilta kerätään puhtaita, terveitä rypäleitä ja tuotetaan terveellisiä, herkullisia viinejä.

Sadonkorjuu tapahtuu lokakuussa. Kun rypäleet on poimittu koreihin käsin, ne viedään suoraan kylmäsäilytykseen, jossa ne ovat yön yli 6-asteen lämpötilassa. Tavoitteena on näin saada rypäleistä esiin mahdollisimman paljon primääriaromeja.

Viinien valmistus tapahtuu sementtitankeissa, kuten tehtiin jo Juan Luisin äidin, Ángelesin, aikana. Tankit ovat kooltaan 15 000 litraisia, täysin uudistettuja, epoksipintaisia ja lämpötilakontrolloituja. Sementtitankki suojaa viiniä lämpötilashokeilta, sallii suuremman hedelmäisyyden uuttumisen ja viinin luonnollisen tasapainottumisen.

Palaa tuottajahakuun →