TAIVAALLINEN GORGONZOLA-SIPULIPASTA
2 annosta
20 min
2 sipulia
2 rkl rypsiöljyä
2 dl valkoviiniä
1 rkl voita
150 g gorgonzolaa (tai muuta
sinihomejuustoa)
150 g spagettia
VIIMEISTELYYN
mustapippuria
tuoretta timjamia
(gorgonzolaa)
1. Kuutioi sipuli ja kuullota muutaman minuutin ajan öljyssä pannulla.
2. Lisää valkoviini pannulle ja anna kiehua, kunnes sipuli on pehmennyt ja reilu puolet viinistä on haihtunut.
3. Pidä pannu miedolla lämmöllä ja lisää voi sekä gorgonzola. Sekoittele kunnes juusto sekä voi ovat sulaneet joukkoon. Sammuta liesi.
4. Keitä spagetti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Nosta keitinvedestä pannulle ja sekoita kastikkeen kanssa. Annostele pasta lautasille ja viimeistele annokset mustapippurilla, tuoreella timjamilla ja halutessasi muutamalla nokareella gorgonzolaa. Tarjoile heti.