18.3.2023  ∙  Hedon

Viinilehti on jälleen valinnut Vuoden samppanjan ja Vuoden kuohuviinin. Kilpailuun osallistui lähes 250 kuplivan viinin joukko, joista voittajat valittiin sokkomaistamalla. Vuoden samppanja 2023 tittelin nappasi Taittinger Nocturne Champagne Sec.

Tuomariston arvioinnin mukaan Taittinger Nocturne Champagne Sec tarjoaa kypsän hedelmäisen ja tyylikkään tuoksun, jossa on vivahteita keltaisesta omenasta, persikasta, paahteisuudesta, sitruksista ja mausteisuudesta. Viinin lähes kuiva maku on erittäin kypsän hedelmäinen ja leveä, jossa maistuu makeaa mausteisuutta, kukkaisuutta sekä aprikoosia, hunajamelonia ja hunajaa. Pehmeä hapokkuus ja tyylikkäät kuplat elävöittävät pehmeän harmonista suutuntumaa ja viini jättää pitkän, suunmyötäisen ja herkullisen jälkivaikutelman.

Tämä sec samppanja on valmistettu kolmesta perinteisestä samppanjalajikkeesta, jotka on kerätty yli 30 eri palstalta. Sekoitukseen on käytetty myös 25% 2-3 vuoden vanhoja reserviviinejä, joka antaa viinille hienon tasapainon. Viini on kypsynyt yli neljä vuotta ja se sopii erityisen hyvin monikäyttöisenä viininä hienostuneiden kala- ja äyriäisruokien seuraan. Taittinger Nocturne Champagne Sec on hyvä ostos ja enemmän kuin hintansa arvoinen. Se on ehdoton after dinner samppanja.