21.5.2019  ∙  Hedon

Uniikkia suomalaista designia ja espanjalaista käsityötä edustaa kenkien lisäksi nyt myös roseecava, jonka valmistaja Vicente Gandia valittiin vuonna 2018 Euroopan parhaaksi viinitilaksi! (Ceuco Awards)

Garnacha-rypäleet kypsyvät 800m merenpinnan yläpuolella Utiel-Requenassa matalia cava-alueita hitaammin, ja rinteiden öinen viileys auttaa niitä paitsi säilyttämään raikkaan hapokkuutensa myös saavuttamaan herkän intensiiviset punamarjaiset arominsa. Roseecavan kuplat ovat syntyneet pullossa, ja viini on saanut levätä hiivasakkansa päällä 9 kuukauden ajan tasaisessa +17°C lämpötilassa ennen uudelleen korkitustaan.

Väriltään hehkuva, punaisia karviaismarjoja ja heleää kirjolohta muistuttava viini tuoksuu varsin avoimesti kypsän hedelmäiselle. Metsämansikkaa ja persikkaa säestävät rauhallisesta hiivasakkakypsytyksestä kertovat leipomon tuoksut kuten briossi ja leipätaikina mokkaisella vivahteella. Suussa kuiva ja kohottavan hapokas viini on intensiivinen, täyteläinen ja mousseltaan kermainen. Tasapainoinen kokonaisuus on samalla sekä raikkaan marjainen että pyöreä, ja eloisa jälkimaku tuo mieleen loppukesän marjametsän.

Wonderland by Minna Parikka Rosé Cava Brut nyt Alkossa