26.9.2019

Harvinaisen kuuman ja kuivan kesän johdosta rypäleet kypsyivät tänä syksynä Champagnessa tavallista aiemmin. Sadonkorjuu aloitettiin Côte des Barsin tarhoilla 6.9. ja la Marquetterieta ympäröivät tarhoilla Epernayn alueella 10.9. Vain pari päivää myöhemmin rypäletaakastaan vapautettiin myös Rilly la Montagnessa ja Ambonnayssa sijaitsevat tarhat.

Rypäleet saapuivat kellariin erittäin kypsinä ja terveinä. Satomäärä sen sijaan vaihteli huomattavasti alueittain. Taittingerin omien tarhojen satomäärä oli kuitenkin fantastinen 10 000kg/ha, ja niiden mehusta mitattiin odotetun mukaisesti vähimmilläänkin 10,5% potentiaalialkoholia, keskimääräisen potentiaalin noustessa 10,9%:in.

Maistelun perusteella vuosikerta 2019 lupaa rikasta aromikkuutta – tosin laatua voidaan arvioida varmemmin talvikuukausien jälkeen kun kellarimestarin työn ensimmäinen vaihe eli alkoholikäyminen on ohi.