Ajankohtaista
Vuoden samppanja Taittinger Nocturne Sec
18.3.2023 ∙ Hedon
13.4.2022
Lisää voi isoon pataan ja kuullota sipulia, porkkanoita ja selleriä 6-7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja sitruunankuori, kun aikaa on jäljellä pari minuuttia. Siirrä pois levyltä.
Jos haluat, voit sitoa potkat ennen kypsennystä, että lihat pysyvät paremmin luun ympärillä, mutta me emme sitä tee. Meistä se on turhaa näpertelyä ennen ja jälkeen kypsennyksen. Voit sen sijaan leikellä lihaa ympäröivään kalvoon viiltoja terävällä veitsellä, etteivät ne kypsyessään käperry makkarakupeiksi.
Mausta potkat suolalla ja pippurilla, kääntele ne vehnäjauhossa, varista ylimääräinen jauho pois ja ruskista potkat joka puolelta oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Siirrä potkat ja öljy paistinpannusta pataan, jossa kuullotetut vihannekset odottavat.
Lisää paistinpannulle valkoviini, kaavi puulastalla mukaan kaikki, mitä pannusta irtoaa ja lisää tämä pataan.
Laita pataan kanaliemi, purkkitomaatit liemineen, laakerinlehdet, timjami, rosmariini, persilja ja salvia. Lientä pitäisi padassa olla niin paljon, että potkista jää 2/3 nesteen alle. Lisää kanalientä, jos tarpeen.
Anna padan kiehahtaa levyllä, pane kansi päälle ja kypsennä vielä 180- asteisessa uunissa kaksi tuntia. Käännä potkat puolen tunnin välein ja valele kastikkeella. Lisää tilkka vettä, jos kastike paksuuntuu liikaa.